En vädjan

Snälla läs och agera!

Veckans vädjan.

GUATEMALA: FACKFÖRENINGSLEDARE IHJÄLSKJUTEN - ANDRA FACKLIGA MEDLEMMAR KAN VARA I ALLVARLIG FARA


Luis Ovidio Ortíz Cajas sköts ihjäl omkring kl. 20:30 den 24 mars i Guatemalas huvudstad tillsammans med tre andra män. Han kan ha dödats på grund av sina fackliga aktiviteter och andra medlemmar i hans fackförening kan vara i farozonen.

Luis Ovidio Ortíz Cajas var sekretarare i fackföreningen för dem som arbetar inom vården - Sindicato Nacional de Trabajadores de la Salud de Guatemala - (SNTSG).

En grupp män satt och spelade kort utanför en affär som Ovidio Ortíz var på väg in i när en ung man klev ut ur en bil och började skjuta mot Ovidio Ortíz och de andra männen - enligt uppgift dog han efter att ha träffats åtta gånger i huvudet och överkroppen av skott från en 9mm pistol. Tre av männen som spelade kort - Bildave Santos Barco, Fredy Leonel Estrada Mazariegos och Oscar Alexander Rodríguez Lima dödades också i anfallet.

Fackföreningen som Ovidio Ortíz var medlem i har arbetat under många år med frågor rörande korruption i landets offentliga vårdsektor och i december 2010 anmälde facket formellt den förre detta hälsoministern för korruption.

Amnesty vädjar om en oberoende, fullständig och opartisk utredning av morden, att utredningens resultat offentliggörs och att de ansvariga ställs inför rätta. Amnesty vädjar också om att myndigheterna vidtar åtgärder för att skydda andra SNTSG-medlemmar.

Gå in på Amnesty hemsida och agera, vad skulle du göra om detta hände i Sverige?
Du skulle säkert diskutera detta på din arbetsplats, med dina vänner och familj. Men hur mycket skulle du kunna göra åt detta.
Människorna som jobbar på Amnesty vet hur de ska agera för att få fram sitt budskap och få saker att hände.
Så det du kan göra är att ge dem ditt stöd då de ställer sig upp och kämpar för människors rättigheter, som alla har rätt till.

Så gå in och agera som jag har gjort :)
http://www.amnesty.se/engagera-dig/agera/veckans-vadjande/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0